Foto ter illustratie
NOS Nieuws

Ggz-verpleegkundige geschorst vanwege seks met patiënte

Een ggz-verpleegkundige is vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag geschorst door het tuchtcollege in Amsterdam. De man had seks met een cliënte van zijn eigen afdeling.

De twee stuurden elkaar ook seksueel getinte berichten, waarbij de man een foto van zijn geslachtsdeel deelde. Het tuchtcollege oordeelt dat de verpleegkundige zijn professionele grenzen zwaar heeft overschreden. De man is voor een jaar geschorst, waarvan een half jaar voorwaardelijk. In die periode mag hij niet in de zorg werken.

Bij de straf woog het tuchtcollege mee dat de verpleegkundige ook medicijnen stal. De patiënte zou haar medicatie niet hebben ontvangen bij de apotheek en dit op de afdeling hebben laten weten, waarna de man zonder overleg en registratie medicatie voor haar meenam.

Ontslag

De situatie kwam aan het licht toen de patiënte na haar verblijf in de instelling een melding maakte bij een medewerker. Aanvankelijk ontkende de man tegenover zijn leidinggevende, waarna hij op staande voet werd ontslagen. Na een intern onderzoek van de ggz-instelling gaf hij alsnog toe.

De verpleegkundige werkt inmiddels niet meer in de ggz, maar met terminale patiënten. Daar moet hij nu voorlopig mee stoppen. Omdat de man na zijn schorsing in de gezondheidszorg wil blijven werken, moet hij zich van het college laten behandelen door een psycholoog.

De misstanden gebeurden in december 2021. Een maand later maakte het slachtoffer er melding van. Bij welke instelling de man werkte, is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl