De leeuwin werd door de brandweer gefotografeerd in een bos in Goryeong
NOS Nieuws

Ontsnapte leeuwin na grote zoekactie doodgeschoten in Zuid-Korea

Een leeuwin die afgelopen nacht ontsnapte van een boerderij in Zuid-Korea is na een grote zoekactie doodgeschoten. 127 politieagenten en 26 brandweerlieden rukten uit om het dier te vinden.

Het dier ontsnapte vannacht in de gemeente Goryeong, zo'n 300 kilometer ten zuiden van Seoul. Toen de boer de leeuwenkooi 's morgens leeg aantrof, meldde hij de vermissing.

Lokale autoriteiten waarschuwden de inwoners en riepen hen op een noodnummer te bellen als ze het dier zagen. Tientallen kampeerders werden geëvacueerd.

De leeuwin werd een uur na de melding doodgeschoten, nadat de hulpdiensten het roofdier in de bosjes hadden gevonden. Of de leeuwin een bedreiging vormde en of de hulpdiensten eerst hebben geprobeerd om haar levend te vangen, is niet bekend.

Meer ontsnappingen

De afgelopen maanden ontsnapten er vaker dieren in Zuid-Korea. Afgelopen week verdwenen twee chimpansees uit een dierentuin in de zuidoostelijke stad Daegu. Ze overleden nadat ze waren neergeschoten met verdovingspijltjes.

In maart ontsnapte een zebra uit een dierentuin in Seoul. Het dier kon worden gevangen nadat het uren door de drukke straten van de hoofdstad had gewandeld.

De ontsnapte zebra werd gevangen in Seoul nadat hij uren had rondgelopen door de hoofdstad

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl