Benjamin Henrichs feliciteert doelpuntenmaker Dani Olmo
NOS Voetbal

Bayern München, met aanwinst Kane al als invaller, verliest Supercup aan Leipzig

Met kersverse miljoenenaankoop Harry Kane - Tottenham Hotspur incasseert naar verluidt zo'n 115 miljoen euro voor de 30-jarige spits - als invaller heeft landskampioen Bayern München een valse start van het seizoen beleefd. In eigen huis moest de landskampioen de Supercup laten aan RB Leipzig: 0-3, dankzij drie treffers van Dani Olmo.

Bekerwinnaar Leipzig, met Xavi Simons in de basis, nam al vroeg in de wedstrijd de leiding. Benjamin Henrichs slingerde een door Matthijs de Ligt veroorzaakte vrije trap voor het Bayern-doel, waar de bal bleef hangen en door de Spanjaard Olmo kon worden binnengetikt: 0-1.

De thuisploeg kreeg meerdere kansen om weer langszij te komen, maar met name Mathys Tel ging daar slordig mee om. Kort voor rust kreeg Bayern daarvoor de rekening gepresenteerd. Olmo legde op weergaloze wijze De Ligt in de luren en verschalkte doelman Sven Ulreich met een schot door diens benen.

Dani Olmo passert Sven Ulreich

Na rust keerde de jarige De Ligt niet terug binnen de lijnen. De 24-jarige verdediger moest plaatsmaken voor de Zuid-Koreaan Kim Min-jae, die voor 50 miljoen euro is overgenomen van de Italiaanse landskampioen Napoli. Het was niet direct aan zijn inbreng te danken, maar Bayern kreeg al snel enkele mogelijkheden.

Doelpunten bleven echter uit en dus maakte Kane na een uur zijn debuut voor Bayern München, hoewel het ook trainer Thomas Tuchel niet zal zijn ontgaan dat de Engelse goaltjesdief in zijn elf Spurs-jaren geen enkele prijs met zijn club heeft weten te winnen.

Bayern-coach Thomas Tuchel geeft Harry Kane nog wat aanwijzingen

De hoop dat het tij al meteen gekeerd ging worden, vervloog echter al snel. Kane stond amper binnen de lijnen of Leipzig kreeg na ongelukkig hands van de ingevallen oud-Ajacied Noussair Mazraoui een strafschop tegen. Olmo wist wel raad met de buitenkans en maakte zijn derde van de avond: 0-3.

Bayern trachtte nog wel de spreekwoordelijke eer te redden, maar slaagde daar niet in. Tweevoudig bekerwinnaar RB Leipzig veroverde z'n eerste Supercup. Vorig jaar werd met 5-3 verloren van Bayern München.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl