De achtergelaten auto bij de geramde gevel
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Ramkraak bij juwelier in Son, buit onbekend

Bij een juwelier in het Brabantse dorp Son is vanochtend vroeg een ramkraak gepleegd. De schade is groot, over een eventuele buit is niets bekendgemaakt.

De politie vermoedt dat de kraak het werk is geweest van drie mensen, meldt Omroep Brabant. Rond 05.15 uur reden zij met een auto de gevel en het beveiligingshekwerk van de juwelierszaak aan de Dommelstraat aan diggelen.

Waarschijnlijk hebben ze daarna meerdere juwelen gestolen. Ze gingen ervandoor op twee scooters die al klaarstonden. De auto waarmee ze de kraak hadden gepleegd lieten ze achter. Uit politieonderzoek bleek dat de auto eerder was gestolen bij een woning in Eindhoven.

De politie zette de weg af, maar heeft nog geen idee waar de verdachten zijn. Hoewel de gevel zwaar beschadigd raakte, zijn er geen draagmuren geraakt.

In de loop van de ochtend zijn buurtbewoners bloemen komen brengen bij de eigenaresse van de zaak. Een van de omwonenden: "Vreselijk die schade aan dat pand. En deze juwelier verkoopt niet eens echt dure spulletjes. Dat kan nooit veel opleveren. Zo zielig voor de jonge eigenaresse."

Advertentie via Ster.nl