Bart Nieuwkoop in het shirt van Feyenoord, twee jaar geleden
NOS Voetbal

Nieuwkoop keert na twee jaar Union terug naar Feyenoord

Feyenoord haalt Bart Nieuwkoop terug naar Rotterdam. De 27-jarige verdediger komt over van het Belgische Union Sint-Gillis, dat hem twee jaar geleden transfervrij oppikte in Rotterdam.

"Het voelt goed om dit shirt weer aan te hebben", zegt Nieuwkoop over zijn terugkeer. Nieuwkoop doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en debuteerde in 2015 in het eerste elftal.

In de jaren waarin hij de landstitel, twee KNVB-Bekers en tweemaal de Johan Cruijff Schaal won met Feyenoord werd hij echter nooit een vaste waarde.

Gegroeid in Brussel

In België bestormde Nieuwkoop als wingback de top met Union. De afgelopen seizoenen eindigden de Brusselaren derde en tweede in de kampioenspoule van de Belgische competitie.

Bart Nieuwkoop

"De afgelopen twee seizoenen in België waren erg waardevol", zegt Nieuwkoop daarover. "Ik heb veel gespeeld en ben gegroeid als voetballer. Maar toen de mogelijkheid zich aandeed om terug te keren naar Nederland en weer bij Feyenoord te gaan voetballen heb ik niet lang hoeven na te denken."

Geertruida

Nieuwkoop leek deze zomer in beeld bij Feyenoord als opvolger van Lutsharel Geertruida. De verdediger zou op weg zijn naar RB Leipzig, maar die transfer is volgens het Duitse Bild geklapt. Feyenoord zou meer geld willen, Leipzig richt de pijlen nu op Castello Lukeba, een 20-jarige verdediger van Olympique Lyon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl