NOS Voetbal

Wie vervangt de geschorste Van de Donk: Egurrola, Pelova of toch Kaptein?

Daniëlle van de Donk had na afloop van het WK-duel met Zuid-Afrika tranen in haar ogen. Door de opgelopen gele kaart in die wedstrijd is ze geschorst voor de kwartfinale tegen Spanje. Daardoor ligt er nu een plek open op het middenveld. Wie gaat die rol op zich nemen?

Wie vervangt de geschorste Van de Donk?

Wordt het Damaris Egurrola, Victoria Pelova of toch misschien de 17-jarige Wieke Kaptein? "We proberen alles uit op de training, maar we zijn er nog niet uit", stelt bondscoach Andries Jonker.

Als het aan Egurrola en Pelova ligt, is de keuze natuurlijk wel snel gemaakt.

Egurrola weer fit

Voor Egurrola zou het, als dochter van een Spaanse vader, een droom zijn die uitkomt. De middenvelder mocht dit WK al een paar keer invallen en is naar eigen zeggen klaar om tegen Spanje te starten als basisspeelster.

"Ik voel me goed. Ik had een kleine blessure deze week, maar het gaat beter. Ik ben klaar voor vrijdag en heb volledig met de groep meegetraind. Ik wil de wereld laten zien wat ik kan, daar werk ik het hele toernooi hard voor."

Damaris Egurrola en Victoria Pelova

Al leeft ze ook wel mee met Van de Donk, de twee zijn namelijk goed bevriend. "We hebben het er veel over gehad, ze heeft het er lastig mee dat ze niet kan spelen. Het is voor haar een bittere pil. Ik wil er dan ook voor haar zijn."

'Natuurlijk interesse in het middenveld'

Een andere optie voor trainer Jonker is Pelova. De van oorsprong middenveldster wordt dit toernooi ingezet als rechtsback. "Dat bevalt goed, als ik veel kan aanvallen is het heel leuk", vertelt Pelova.

Maar als ze diep in haar hart kijkt, neemt ze graag de plek van Van de Donk over. "Natuurlijk heb ik interesse in het middenveld, dat heb ik altijd. Maar ik weet niet of dat de interesse van de bondscoach ook heeft. Daar heb ik nog niet met hem over gesproken."

Mocht de Amsterdamse trainer voor Pelova kiezen, is Kerstin Casparij een optie op de rechtsbackpositie. Ook Lynn Wilms zou een mogelijkheid kunnen zijn.

En dan is er nog een andere weg mogelijk: het opstellen van de 17-jarige Wieke Kaptein. Ondanks haar jonge leeftijd wil de bondscoach die optie niet schuwen. "We hebben haar meegenomen naar dit WK omdat wij denken dat ze mee kan doen, natuurlijk is dat dus een optie."

Niet bang zijn

Egurrola denkt dat de nummer 6 van de FIFA-wereldranglijst te verslaan is. "Wij moeten gewoon weer aanvallen. Ook tegen Spanje, we moeten niet bang zijn. Wij zijn namelijk ook een groot land, dat hebben we al laten zien in een oefenwedstrijd tegen Duitsland en op dit WK tegen de Verenigde Staten."

Pelova zegt dat het gevoel bij Oranje goed is. "Deze wedstrijd voelt wel anders dan tegen de VS, deze moeten we winnen. Met het zelfvertrouwen in het team zit het in ieder geval goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl