De 'Bad Blue Boys' van Dinamo Zagreb tijdens een demonstratie eerder dit jaar
NOS Voetbal

Rellen tussen hooligans van AEK en Dinamo Zagreb kosten Griekse supporter het leven

Een Griekse voetbalsupporter van AEK Athene is in de nacht van maandag op dinsdag doodgestoken tijdens een vechtpartij tussen de supporters van het Kroatische Dinamo Zagreb en AEK. Dat meldt de Griekse politie, die inmiddels 96 aanhoudingen heeft verricht naar aanleiding van de ongeregeldheden.

Aanvankelijk zouden beide clubs op dinsdag in Athene spelen in de derde voorronde van de Champions League. Dinamo Zagreb meldt dat de wedstrijd door de rellen wordt uitgesteld. De wedstrijd in Athene wordt op 19 augustus om 20.45 uur gespeeld zonder publiek. De wedstrijd in Zagreb blijft op 19 augustus staan.

Ondanks de afspraak dat er deze week al geen Kroatische fans bij de wedstrijd aanwezig mochten zijn, waren er tussen de 150 en 200 Zagreb-fans naar de Griekse hoofdstad getrokken.

In een buitenwijk van Athene kwam het maandagavond tot gewelddadige opstootjes. Op beelden is te zien hoe fans vuilnisbakken in brand staken, auto's en etalages insloegen en met Griekse supporters vochten.

Daarbij vielen minstens acht gewonden. Een 22-jarige man werd daarbij meerdere keren gestoken en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later bezweek aan zijn verwondingen.

Bad Blue Boys

Het Griekse voetbal wordt al jaren geteisterd door supportersgeweld. De Griekse regering heeft de straffen voor supportersgeweld daardoor verhoogd. Vorig jaar overleed een 19-jarige supporter tijdens rellen tussen fans van Aris Thessaloniki en PAOK.

Zeven hooligans werden toen veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Vijf andere fans kregen celstraffen van 19 jaar en hoger omdat ze volgens een rechter medeplichtig waren.

De harde kern van de aanhang van Dinamo Zagreb heeft ook een slechte reputatie: de zogenoemde 'Bad Blue Boys' zorgen al jaren voor grote problemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl