NOS Wielrennen

Lavreysen kan zich opmaken voor vijfde wereldtitel: finaleplaats veiliggesteld

Harrie Lavreysen staat voor de zesde keer in de sprintfinale

Harrie Lavreysen kan maandagavond voor de vijfde keer wereldkampioen sprint worden. Hij plaatste zich maandagmiddag voor de finale door de Schot Jack Carlin in twee heats te verslaan.

Het is de zesde keer dat de Brabander de WK-finale haalt op de sprint. Alleen in 2017 verloor hij. De afgelopen vier jaar werd hij wereldkampioen.

WK Baanwielrennen 2023 programma 7 t/m 9 augustus

Nicholas Paul wacht de zware taak om Lavreysen van een nieuwe wereldtitel af te houden. De sprinter uit Trinidad en Tobago versloeg in de andere halve finale de Pool Mateusz Rudyk, ook in twee heats.

Wereldrecordhouder

De 25-jarige Paul stond niet eerder in een WK-finale. Hij is de houder van het wereldrecord op de 200 meter met zogenoemde vliegende start, het kwalificatiemoment voor het sprinttoernooi. Paul reed in 2019 op hoogte in Bolivia een tijd van 9,100 seconden. In Glasgow schakelde hij zaterdag Jeffrey Hoogland uit in de achtste finales.

Van de Wouw verder, Van der Peet niet

Hetty van de Wouw heeft de achtste finales bereikt van het sprinttoernooi. Van de Wouw versloeg in de eerste ronde de Japanse Fuko Umekawa.

Steffie van der Peet redde het niet tegen de Colombiaanse Martha Bayona Pineda.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl