Pascal Jansen, trainer van AZ
NOS Voetbal

AZ tankt vertrouwen voor Andorra met zege op Beukema's Bologna

AZ werkt met een goed gevoel toe naar de eerste wedstrijd in de kwalificatie voor de Conference League. De Alkmaarders hebben de voorbereiding afgesloten met een oefenzege op Bologna: 1-0.

Het in de voorbereiding nog ongeslagen AZ maakte een goede indruk tegen Bologna, waar Sam Beukema aan de aftrap stond. De 24-jarige verdediger verkaste vorige maand voor negen miljoen euro van Alkmaar naar Italië. Denso Kasius, die de omgekeerde overstap maakte, speelde de tweede helft mee bij AZ.

Naast Beukema werden deze zomer ook sterkhouders Tijjani Reijnders (AC Milan) en Milos Kerkez (Bournemouth) door AZ verkocht.

Ernest Poku maakte de enige treffer tegen de Italianen. De 19-jarige aanvaller was één van de jongelingen die in de tweede helft de kans kreeg bij AZ.

Andorra

Donderdag wacht in de derde voorronde van de Conference League met FC Santa Coloma de nummer drie van Andorra in het afgelopen seizoen. Een week later is de return van het tweeluik in Alkmaar. De ploeg van trainer Pascal Jansen opent tussendoor de competitie met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

AZ was succesvol in de voorbereiding. De ploeg van trainer Pascal Jansen won de afgelopen weken ook van Club Brugge (2-1), Standard Luik (4-3), Lech Poznan (4-0) en Southampton (1-0) en speelde gelijk tegen Sjachtar Donetsk (3-3) en Norwich City (1-1).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl