Drukte op de snelweg bij Lyon, afgelopen weekend
NOS NieuwsAangepast

Morgen drukste reisdag van de zomer, enorm lange files verwacht

Wie komend weekend in de auto stapt voor een ritje naar een zonnige vakantiebestemming, doet er goed aan eerst even de verkeersinformatie te bekijken. De ANWB verwacht morgen de drukste reisdag van deze zomer, ook wel bekend als 'zwarte zaterdag'. Zoals elk jaar worden vooral in Frankrijk enorme files verwacht, door zowel vertrekkend als terugkerend vakantieverkeer.

Volgens de ANWB wordt het vooral filerijden op de wegen rond Bordeaux en op de A7 tussen Lyon en Orange, de weg die onderdeel is van de Autoroute du Soleil vanuit Parijs. Ook op de A9 van en naar de Spaanse grens is het druk, waarschuwt de verkeersdienst. Vooral tussen 08.00 uur en 14.00 uur rekent de ANWB op lange files.

De Franse wegbeheerders verwachten dat morgen om 11.00 uur het drukste moment zal zijn, met files in het hele land. Naast de hiervoor genoemde wegen wordt het ook naar verwachting ook zeer druk op de A10 tussen Tours en Bordeaux, de A11 tussen Le Mans en Nantes en op de wegen rond Nice. Op de wegen tegen noorden van Parijs wordt minder drukte verwacht.

Afgelopen zaterdag was het in Frankrijk ook al zeer druk. Er stond op het hoogtepunt bijna 1100 kilometer file.

Ook op de wegen naar andere vakantiebestemmingen wordt het aansluiten geblazen. Bijvoorbeeld in Duitsland, op de routes naar de Noord- en Oostzee, in het zuiden van het land en bij de grensovergangen in Oostenrijk. De ANWB waarschuwt dat er extra oponthoud ontstaat door de ruim 1400 plekken in Duitsland waar aan de weg wordt gewerkt.

Verder rekent de ANWB op verkeersdrukte in Oostenrijk en Zwitserland. Op de A11 zal verkeer moeten aansluiten op de Tauern- en Karawankentunnel richting Slovenië. In Zwitserland loopt de wachttijd voor de St. Gotthardtunnel waarschijnlijk op tot enkele uren.

Overigens zullen ook vandaag en zondag drukke dagen worden op de Europese wegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl