NOS Nieuws

Verdachte steekincident HEMA Wormer had winkelverbod

De 21-jarige verdachte van het steekincident in de HEMA in Wormer had een winkelverbod voor dit winkelfiliaal. Gisterenmiddag raakte een 23-jarige medewerkster van de winkel zwaargewond nadat ze werd neergestoken.

Kort voor het incident was de vrouw in de winkel aan de Faunastraat gesignaleerd, vertelt een woordvoerder van de politie. De politie werd ingeschakeld vanwege het winkelverbod van de vrouw. Agenten hebben haar vervolgens naar buiten begeleid. Toen het leek alsof zij uit de buurt wegging, zijn de agenten ook vertrokken.

Toch ging het kort daarna mis. De vrouw keerde terug naar de winkel. De politie werd weer gebeld, maar op dat moment vond het steekincident al plaats.

"De agenten kwamen binnen op het moment dat het nog gaande was. Ze hebben daardoor levensreddende hulpverlening aan het slachtoffer kunnen bieden en de verdachte meteen kunnen aanhouden." Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Zij is buiten levensgevaar en weer aanspreekbaar.

Niet duidelijk of verdachte en slachtoffer elkaar kenden

De politie doet geen uitspraken over waarom de 21-jarige verdachte eerder al een verbod heeft gekregen voor het winkelfiliaal.

Ook is het niet duidelijk of de verdachte en het slachtoffer elkaar kenden. "Er is geen aanleiding om te denken dat er iets speelde tussen verdachte en slachtoffer. Dat wordt uiteraard wel onderzocht", zegt de woordvoerder.

Aan personeel en klanten die in de winkel aanwezig waren, wordt slachtofferhulp aangeboden. De winkel is vandaag gesloten "voor nazorg en omdat we alles moeten opruimen", vertelt HEMA-woordvoerder Yvette Moll aan NH Nieuws.

De verdachte zit nog vast. Zij wordt maandag voorgeleid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl