NOS Sport

Van Wanrooij pakt goud op WK parazwemmen, zilver en brons voor Dorsman en Bruinsma

Op de WK parazwemmen heeft Thomas van Wanrooij goud behaald op 100 meter rugslag (S13). In Manchester was hij bijna een seconde sneller dan José Enrique Alhambra uit Spanje. Olekssi Virtsjenko uit Oekraïne pakte het brons.

Na afloop kon Van Wanrooij moeilijk zijn emoties omschrijven na zijn eerste wereldtitel. "Supertrots, superblij dat het eindelijk gelukt is. Na vorig jaar een tweede plek kon ik nu in de laatste 15 meter heerlijk doortrekken, waardoor ik net op het hoogste podium mocht staan", aldus Van Wanrooij.

Zilver en brons

Rogier Dorsman pakte zilver op de 200 wisselslag (SM11). Hij moest alleen de Oekraïner Danylo Tsjoefarov voor zich laten. Zodoende prolongeert Dorsman zijn wereldtitel op deze afstand niet. Ook is hij zijn wereldrecord kwijt, want Tsjoefarov verbeterde dat tot 2.18,16. Tijdens de Paralympische Spelen van Tokio zwom Dorsman 2.19,02.

Liesette Bruinsma pakte brons op de 200 wisselslag (SM11) in een tijd van 2.46,95. Daarmee was ze 6,85 seconden langzamer dan de Chinese Jia Ma, die met 2.40,10 een wereldrecord zwom.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl