Diant Ramaj
NOS Voetbal

Ajax contracteert doelman Ramaj (21) van Eintracht Frankfurt

Ajax heeft met Eintracht Frankfurt overeenstemming bereikt over de transfer van doelman Diant Ramaj. De 21-jarige Duitser met Kosovaarse roots tekende een contract tot en met 30 juni 2028. Ramaj stond bij de Duitse club nog tot en met medio 2027 onder contract.

Afgelopen seizoen speelde hij slechts één competitiewedstrijd voor Eintracht Frankfurt. Ramaj werd op 19 september 2001 geboren in Stuttgart en is voormalig Duits jeugdinternational.

Pasveer geblesseerd

In Amsterdam moet Ramaj de concurrentie aangaan met de Argentijn Gerónimo Rulli, die in januari werd overgenomen van de Spaanse club Villarreal en bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2026 heeft. De ervaren doelman Remko Pasveer (39 jaar) liep twee weken geleden een blessure aan zijn linkerhand op en staat naar verwachting twee maanden aan de kant.

Ajax heeft ook nog de beschikking over doelman Jay Gorter, die vorig seizoen na de winterstop werd verhuurd aan Aberdeen. Ajax verlengde zijn contract in januari tot 2026 en wil hem nu waarschijnlijk opnieuw verhuren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl