NOS NieuwsAangepast

Crèchemedewerker in Australië opgepakt voor misbruiken tientallen kinderen

In Australië is een man aangeklaagd voor het misbruiken van tientallen kinderen over een periode van 15 jaar. De verdachte werkte tussen 2007 en 2022 op elf crèches in Brisbane en Sydney en eentje in een niet nader genoemd ander land.

De politie heeft bewijs dat de 45-jarige man 91 kinderen heeft misbruikt, allemaal jonge meisjes. Er zijn 1623 aanklachten tegen hem ingediend, waaronder 136 keer voor verkrachting. Onder de slachtoffers zijn kinderen die nog maar een jaar oud waren.

"Dit is een van de gruwelijkste verdenkingen van seksueel misbruik die onze rechercheurs ooit hebben gezien", reageerde een politiewoordvoerder bij de bekendmaking van het nieuws. Een ander sprak van een afgrijselijk bericht.

Foto's uit 2013

De man werd vorig jaar augustus opgepakt in Brisbane, maar de politie heeft dat nu pas bekendgemaakt. Het duurde bijna een jaar om de zaak verder te onderzoeken en de slachtoffers te identificeren.

De politie was de zedenverdachte op het spoor gekomen doordat hij tien jaar geleden foto's van het misbruik online had gedeeld. Hoewel agenten aanvankelijk weinig aanknopingspunten hadden, lukte het vorig jaar met internationale hulp om objecten in de achtergrond van de foto's te herleiden naar een crèche in Brisbane.

Toen de man was gearresteerd, werden er bij hem thuis nog 4000 foto's en video's van het misbruik gevonden. Het afgelopen jaar is de Australische politie er naar eigen zeggen in geslaagd in contact te komen met alle 87 Australische slachtoffers, van wie sommige inmiddels volwassen zijn. Naar vier slachtoffers in het buitenland wordt nog gezocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl