Feyenoord-trainer Arne Slot tijdens het duel met Villarreal

Sterker Feyenoord speelt in oefenduel gelijk tegen Villarreal

Feyenoord heeft het oefenduel met Villarreal gelijk gespeeld. In een goed gevulde Kuip werd het 1-1.

Met de kersverse aankoop Calvin Stengs in de basis begon Feyenoord sterk tegen de club die vorig seizoen vijfde werd in de Spaanse competitie en daarmee Europa League-voetbal afdwong. Kansen waren er voor Igor Paixão en Quinten Timber.

Toch was het Villarreal dat vlak voor rust op voorsprong kwam. Via een knappe volley passeerde Étienne Capoue doelman Justin Bijlow.

Ook na de grote wisselshow van beide ploegen in de rust bleef Feyenoord de bovenliggende partij.

Verdiende gelijkmaker

Dat resulteerde al snel in de verdiende gelijkmaker. Na slecht uitverdedigen van de Spanjaarden zette Alireza Jahanbakhsh Antoni Milambo vrij voor doelman Pepe Reina. Die haalde de aanvaller onderuit, waarna Jahanbakhsh de penalty benutte.

Calvin Stengs was voor het eerst te zien in een Feyenoord-shirt

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het niveau minder. Een enkele slordigheid achterin zorgde voor (het enige) Spaanse gevaar zonder dat de Rotterdammers daarmee echt in de problemen kwamen.

Feyenoord speelt zondag nog een oefenwedstrijd tegen de Portugese kampioen Benfica. Voormalig aanvoerder Orkun Kökcü keert zo dan voor het eerst terug in de Kuip. Vrijdag 4 augustus wordt het seizoen geopend tegen PSV met de strijd om de Johan Cruijff Schaal.