Brand op Rhodos
NOS Nieuws

Wekdienst 25/7: Thijs Römer voor de rechter • Vluchten Nederland-Rhodos hervat

Goedemorgen! Thijs Römer moet zich voor de rechtbank verantwoorden en de derde etappe van de Tour de France staat op het programma.

Eerst het weer: het is wisselend bewolkt. Enkele buien trekken over het land en bij een matige noordwestenwind wordt het 18 tot 20 graden. De komende dagen is het wisselvallig zomerweer met vooral donderdag en vrijdag flink wat buien. De temperatuur blijft rond 20 graden liggen.

Het weer van dinsdag 25 juli

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In de rechtbank in Assen begint om 9.30 uur de zaak tegen acteur Thijs Römer. Hij wordt beschuldigd van drie online zedendelicten met minderjarige meisjes.
  • Er vliegen weer Nederlandse toeristen naar Rhodos. Vanwege de bosbranden zijn duizenden mensen, onder wie tientallen Nederlanders, geëvacueerd de afgelopen dagen. Sunweb besloot als eerste reisaanbieder om weer naar het Griekse eiland te vliegen. De noordkant van het eiland is veilig.
  • De derde etappe van de Tour de France Femmes begint in Collonges-la-Rouge en brengt de renners over 147,5 kilometer naar Montignac-Lascaux.

Wat heb je gemist?

Een 32-jarige Nederlander zit vast voor zijn rol in een grote cybercrimezaak. De man zou op grote schaal persoonsgegevens hebben gekocht op Genesis Market. Dat is een online platform waar gestolen gegevens gebundeld verkocht werden, waarmee criminelen zich tot in detail kunnen voordoen als hun slachtoffer.

De man, die vorige week in Barendrecht werd opgepakt, wordt ervan verdacht dat hij voor tienduizenden euro's heeft uitgegeven op het platform. Hij zou daarmee een van de grootste klanten zijn.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In Gaza hebben archeologen 125 graftombes gevonden uit de Romeinse tijd. De skeletten zijn zo'n 2000 jaar oud. Ook zijn er twee zeldzame loden sarcofagen aangetroffen, meldt het Palestijnse ministerie van Oudheden.

2000 jaar oude skeletten uit de Romeinse tijd ontdekt in Gaza

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl