Wout van Aert
NOS Wielrennen

Jumbo-Visma-renner Van Aert verlaat Tour vanwege geboorte van zijn kind

Een verrassing is het niet, want van tevoren was al duidelijk dat het 'risico' bestond, maar Jumbo-Visma-wielrenner Wout van Aert laat de Tour de France verder voor wat het is. De vrouw van de 28-jarige Belg staat op het punt om te bevallen en daar wil de coureur bij zijn.

"Aan de ene kant is het een raar gevoel, maar het is helemaal geen dilemma", zegt Van Aert, die zijn ploeggenoten woensdagavond bij het avondeten inlichtte en de eerste uitvaller bij de wielerformatie is. "Ik heb altijd voor mezelf voor ogen gehad dat ik naar huis zou gaan als mijn vrouw aangaf dat ze me nodig had. Die tijd is gekomen."

Geen ritzege

Van Aert gaat derhalve later vandaag niet meer van start in de achttiende etappe en zal het na vier succesvolle edities deze keer zonder ritzege moeten doen. In de tweede etappe was hij er wel dichtbij, maar Jumbo-Visma werd tot zijn woede in de laatste kilometer verrast door een uitval van de Fransman Victor Lafay.

Van Aert, die een zoon heeft, mist dus ook de naderende Tourzege - en daarbij horende huldiging in Parijs - van zijn kopman Jonas Vingegaard, waarin de Belg als tempomaker een groot aandeel heeft gehad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl