NOS Voetbal

Reijnders tekent bij AC Milan (rugnummer 14) en verlaat AZ definitief

Tijjani Reijnders is een Milanista. De middenvelder is in Italië gepresenteerd door zijn nieuwe club AC Milan, waar hij een contract heeft getekend tot 2028. Hij wordt volgens Italiaanse media voor om en nabij de 20 miljoen euro overgenomen van AZ.

De deal hing al weken in de lucht, maar AZ was niet bereid om Reijnders zonder slag of stoot te laten gaan. Afgelopen weekend kwamen de clubs toch tot een akkoord, waarna de droomtransfer van de 24-jarige Zwollenaar snel kon worden afgerond.

Reijnders krijgt in Milaan rugnummer 14.

Nederlands elftal

Reijnders speelde zes seizoenen in Alkmaar, waar hij zich bij Jong AZ en later AZ gestaag ontwikkelde tot de dynamische middenvelder die onlangs zelfs werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. Tot een interlanddebuut heeft dat overigens nog niet geleid.

Reijnders aangekomen in Milaan voor medische keuring: 'Forza Milan!'

Het bedrag van 20 miljoen euro is voor AZ net geen record. In 2016 ontving het al eens 22 miljoen euro voor Vincent Janssen, die toen vertrok naar Tottenham Hotspur.

Reijnders wordt de zeventiende Nederlander bij Milan. Tot zijn voorgangers behoren uiteraard 'De drie van Milaan': Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard.

Ook Clarence Seedorf was er uiterst succesvol. Nigel de Jong was in 2016 de laatste Nederlander bij de Rossoneri.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl