De hulpdiensten vlakbij het festivalterrein
NOS NieuwsAangepast

Handgranaat Purmerend zat aan hek van festival, man (26) aangehouden

De handgranaat die gisteravond vlak bij een festival in Purmerend werd gevonden, zat bevestigd aan de buitenkant van het hek van het festival. Dat schrijft de politie. "Maar wel op zodanige wijze dat het absoluut geen gevaar voor bezoekers vormde", zegt een woordvoerder.

De politie heeft afgelopen nacht een 26-jarige man aangehouden voor het plaatsen van het explosief. De verdachte is in zijn woning in de gemeente Edam-Volendam opgepakt.

De hulpdiensten werden gisterenavond gealarmeerd voor het explosief. Het Electronic Picnic Festival hoefde niet te worden ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst heeft de granaat weggehaald.

De organisatie van het festival zegt tegen NH Nieuws: "Door een goede samenwerking is het voorwerp veiliggesteld en kon ons festival gewoon doorgaan. We weten inmiddels dat dit niets met het festival te maken had."

Of het explosief inderdaad niets met het festival te maken had, is voor de politie nog te vroeg om te zeggen. "Dat is onderdeel van het onderzoek." De politie onderzoekt het motief van de man ook nog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl