Danick Snelder
NOS Sport

Handbalster Snelder stopt na 207 interlands en 520 goals bij Oranje

Handbalster Danick Snelder zet een punt achter haar lange interlandcarrière. De 33-jarige aanvoerster, die nog altijd revalideert van een knieblessure, heeft aangegeven zich niet meer beschikbaar te stellen voor Oranje.

Ze blijft wel spelen voor de Duitse club SG BBM Bietigheim.

Snelder deed met Oranje dertien keer mee aan een eindtoernooi en veroverde vier medailles, waaronder de gouden op het WK in 2019 in Japan, die ze "het hoogtepunt uit mijn carrière" noemt.

De cirkelloopster maakte meer dan dertien jaar deel uit van het Nederlands team, speelde 207 interlands en maakte 520 doelpunten voor haar land. Haar debuut in Oranje maakte ze op 7 maart 2009. Naast goud op het WK van 2019 won ze zilver op het WK van 2015 en EK van 2016 en brons op het WK van 2017.

Trots

"Ik ben ontzettend trots dat ik zo'n lange tijd voor ons land heb mogen uitkomen. We zijn met een mooie groep meiden het project aangegaan en hebben veel geleerd en bereikt."

Haar laatste wedstrijd voor Oranje speelde Snelder op 5 maart 2022, een duel tegen Duitsland voor de EK-kwalificatie dat Nederland met minimaal verschil won: 30-29.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl