Justen Blok (midden) wordt bejubeld met zijn winnende treffer voor Oranje
NOS Sport

Vier seconden voor tijd pakken Oranje-hockeyers winst op B-land Nieuw-Zeeland

De Nederlandse hockeyers hebben in Amsterdam met pijn en moeite het al gedegradeerde Nieuw-Zeeland verslagen in de Pro League. Justen Blok bezorgde het moeizaam spelende Oranje vier seconden voor tijd de overwinning: 3-2.

Nederland speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen Duitsland en leek zondag in het Wagener Stadion opnieuw niet te gaan winnen.

Nieuw-Zeeland, dat de laatste drie duels met Oranje kansloos verloor (doelsaldo 0-19) en als enige nog geen zege in de Pro League heeft, stond na een half uur verrassend met 2-0 voor door twee rake strafcorners van verdediger Kane Elliot Mark Russell.

Oranje slaat alsnog toe

Het tegenoffensief van Oranje, dat via Blok (tip in) wel wat terugdeed, kwam pas laat op gang. Twee minuten voor tijd maakte Jasper Brinkman met fortuin uit een strafcorner gelijk, nadat zijn inzet van richting was veranderd.

Blijdschap bij de hockeymannen na de treffer van Jasper Brinkman

Vlak voor het eindsignaal leek Nederland de winst te kunnen vergeten toen aanvoerder Lars Balk bij een strafcorner de bal van zijn stick liet glippen.

Balk herstelde zich snel en vond de vrijstaande Blok, die de winnende treffer vervolgens via de stick van de Nieuw-Zeelandse keeper in de korte hoek binnenschoot.

Vierde plaats

Oranje stijgt door de zege naar de vierde plaats met 23 punten uit 12 duels en behoudt daardoor zicht op titelprolongatie. Groot-Brittannië blijft koploper met 32 punten uit 16 duels. Nieuw-Zeeland verzamelde tot nu toe 3 punten in 14 duels.

Nederland speelt komende week in Amsterdam opnieuw tegen Duitsland (dinsdag) en Nieuw-Zeeland (woensdag).

Tussenstand Pro League - mannen

1. Groot-Brittannië 16-32
2. India 16-30
3. België 12-24
4. Nederland 12-23
5. Spanje 12-21
6. Australië 16-19
7. Duitsland 12-19
8. Argentinië 16-18
9. Nieuw-Zeeland 14-3

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl