Het eerste vaatje haring van het seizoen
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe levert recordbedrag op van 159.500 euro

In Scheveningen is het eerste vaatje haring geveild voor een recordbedrag van 159.500 euro. De veiling van de Hollandse Nieuwe betekent traditiegetrouw de aftrap van het nieuwe haringseizoen.

De veiling op de Scheveningse visafslag zou eigenlijk op 13 juni plaatsvinden, maar werd uitgesteld omdat de vis nog niet vet genoeg was. Om te promoveren tot Hollandse Nieuwe moet het vetpercentage 16 procent zijn, maar dat was toen nog niet behaald.

Vlaggetjesdag ging afgelopen zaterdag wel door, maar dan zonder de nieuwe haring, meldt Omroep West.

Geld gaat naar de Voedselbank

De opbrengst is flink hoger dan vorig jaar. Toen bracht de veiling van het eerste vaatje 113.500 euro op. In 2019 werd de haring nog geveild voor 95.500 euro.

Het winnende bod kwam dit jaar van Budget Thuis, een leverancier van energie- en telecomdiensten. Het geld gaat ieder jaar naar een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Voedselbank.

Bestuurslid Henk van der Meer laat aan Den Haag FM weten heel gelukkig te zijn. Het geld wordt gebruikt voor het ondersteunen van lokale voedselbanken, vertelt hij. Vanwege de gestegen prijzen is het bijvoorbeeld duurder geworden om koelcellen te laten draaien.

Advertentie via Ster.nl