Het Veteranen Search Team na de zoekactie
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Veteranen Search Team vindt vermiste Engelsman in Hoorn

Na een zoekactie heeft het Veteranen Search Team in een sloot in Hoorn het lichaam aangetroffen van een man die vorige week vermist was geraakt.

Het gaat om een 20-jarige Engelsman, die zondagavond na drugsgebruik spoorloos verdween, meldt NH Nieuws.

Het Veteranen Search Team is een stichting die voor het overgrote deel bestaat uit (militaire) veteranen en voormalig politiemedewerkers. In dit geval was het team met dertig mensen op zoek gegaan naar de Engelsman, nadat eerdere zoekacties niets hadden opgeleverd.

De man bracht vorig weekeinde samen met een Nederlandse vriend in Hoorn door. Zaterdagavond gebruikte hij op een feestje te veel drugs, vertelde de Nederlandse vriend aan de politie. Daardoor raakte hij in een psychose en vernielde een paar spullen. De Nederlander besloot zondagavond, dus meer dan 24 uur later, om de Engelsman door een derde persoon naar een ziekenhuis in Hoorn te laten brengen. Uit camerabeelden blijkt dat de Engelsman die zondag wel aankwam in het ziekenhuis, maar daarna ontbrak elk spoor.

Veel vragen

Maandag schakelde de familie van de Engelsman de politie in en begonnen de eerste zoektochten. Vandaag werden ook de veteranen ingeschakeld. "Het is even na 10.00 uur als leden van het Veteranen Search Team een lichaam aantreffen in het water van een sloot", aldus een woordvoerder van de politie vandaag. De sloot ligt pal naast het ziekenhuis.

Vanmiddag liet de politie weten dat het inderdaad om de vermiste Engelsman gaat.

De politie onderzoekt nog hoe de man precies om het leven is gekomen, maar gaat er niet van uit dat sprake is van een misdrijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl