Sepp van den Berg degradeerde dit seizoen met Schalke 04 uit de Bundesliga.
NOS Voetbal

Verdediger Van den Berg mist EK onder 21 door spierblessure, Sambo vervanger

Sepp van den Berg zal het EK onder 21 aan zich voorbij moeten laten gaan. De centrale verdediger van Liverpool, die het afgelopen jaar op huurbasis speelde voor Schalke 04, liep vrijdag op de training een spierblessure op.

Van den Berg heeft het trainingskamp in Oostenrijk inmiddels verlaten. Bondscoach Erwin van de Looi heeft Shurandy Sambo (afgelopen seizoen door PSV verhuurd aan Sparta) opgeroepen als vervanger.

Voor Jong Oranje is het afvallen van Van den Berg vlak voor het EK in Roemenië en Georgië een flinke aderlating. In het oefenduel met Japan afgelopen woensdag vormde hij naast Micky van de Ven nog het verdedigingscentrum van Jong Oranje.

Met Jan Paul van Hecke (Brighton & Hove Albion) heeft Van de Looi nog een centrale verdediger in zijn selectie.

Sambo in de belangstelling

Vervanger Sambo is een rechtervleugelverdediger en kende een uitstekend seizoen met Sparta, dat hem huurde van PSV. In de finale van de play-offs om Europees voetbal tegen FC Twente ging een briljante verdedigende actie van hem zelfs even viraal op sociale media.

Sambo: uitblinker en pechvogel tegen FC Twente in finale play-offs

Overigens werd de strijd om een Europees ticket uiteindelijk beslist (1-0) door een eigen treffer van Sambo.

In principe keert Sambo na de zomer terug bij PSV, maar meerdere clubs hebben al naar zijn diensten geïnformeerd. Zo zou de nieuwe Ajax-trainer Maurice Steijn hem ook graag mee naar Amsterdam willen nemen.

Sambo kwam tot dusver één keer eerder uit voor Jong Oranje. Hij debuteerde op 25 maart 2023 tegen Noorwegen (3-0 winst).

Komende woensdag begint voor Jong Oranje het EK in de Georgische hoofdstad Tbilisi tegen Jong België. Bij de vorige editie in 2021 bereikte Jong Oranje de halve finales.

Twee keer sleepte Jong Oranje de Europese titel in de wacht: In 2006 in Portugal en in 2007 in eigen land. Beide keren was Foppe de Haan de bondscoach.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl