De brand woedt in meerdere woningen boven de supermarkt
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Grote brand in meerdere woningen boven supermarkt Apeldoorn onder controle

In Apeldoorn woedt een grote brand in meerdere appartementen. Inmiddels is de brand onder controle.

De brand brak uit in een van de woningen boven de Aldi. Snel daarna vatten vier appartementen vlam. Vanwege de warmte waren er volgens de veiligheidsregio extra hulpverleners opgeroepen. De brandweerlieden konden elkaar zo makkelijker aflossen.

De politie heeft de wijde omgeving afgezet en de supermarkt ontruimd, evenals acht woningen, meldt Omroep Gelderland. Ook zijn drie ambulances ter plaatse en vliegt er een politiehelikopter rond, meldt de regionale omroep. Het is nog niet duidelijk hoelang de brandweer nog bezig is met nablussen.

NL-Alert

De brandweer had vanwege de brand, en de rook die daarbij vrijkomt, een NL-alert verstuurd. Hoewel de brand onder controle is, is het NL-Alert nog steeds van kracht. Mochten mensen last hebben van de rook, wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

Het is nog niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen. Wel laat de veiligheidsregio weten dat een groep kinderen, van een kinderdagverblijf dicht bij de brand, in veiligheid is gebracht. Ook zijn volgens een woordvoerder een hond en een kat gered uit een van de appartementen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Dit zijn beelden van de brand:

Grote brand in woningen boven supermarkt in Apeldoorn

Advertentie via Ster.nl