Sporenonderzoek aan de woning
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw meerdere explosies in Rotterdam, één gewonde bij woning

In Rotterdam hebben gisteravond en vannacht opnieuw explosies plaatsgevonden. De eerste ontploffing vond rond 23.00 uur plaats aan de Cortenbachsingel in het zuidoosten van de stad.

De explosie gebeurde bij een woning. De bewoner van het pand raakte lichtgewond, verder ligt het glas van het pand eruit. Onduidelijk is nog wat voor explosief is gebruikt.

In de nacht, rond 3.00 uur, ging in de Eric Kropstraat in Rotterdam-Feijenoord ook een explosief af. Daarbij vielen geen gewonden. In de nacht van maandag op dinsdag was het daar ook al raak.

Drugscriminaliteit

Het is al langere tijd onrustig in Rotterdam. De stad kampt al maanden met nachtelijke explosies en achtergelaten explosieven bij woningen en winkels. De ontploffingen houden waarschijnlijk verband met ruzies tussen rivaliserende drugsbendes.

In april zei burgemeester Aboutaleb dat de toename waarschijnlijk te maken heeft met de strengere aanpak van drugscriminaliteit in de Rotterdamse havens. Volgens Aboutaleb worden zoveel ladingen onderschept dat drugscriminelen elkaar verwijten maken als ladingen verdwijnen.

Er zijn veiligheidsmaatregelen genomen, zoals extra toezicht, en de politie heeft de opsporingscapaciteit uitgebreid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl