Hulpdiensten bij de Terfenertunnel
NOS NieuwsAangepast

Nachttrein naar Amsterdam geëvacueerd wegens brand in Oostenrijkse tunnel

De Oostenrijkse hulpdiensten hebben gisteravond laat 151 passagiers uit een internationale nachttrein geëvacueerd vanwege een brand in een tunnel. Een aantal wagons van de trein, een Nightjet, had de bestemming Amsterdam, andere delen hadden naar Hamburg moeten rijden.

De brand brak volgens media gisteravond rond 21.00 uur uit in de vijftien kilometer lange Terfnertunnel in de regio Tirol. De brandweer rukte massaal uit en leidde de inzittenden weg. 33 passagiers werden naar het ziekenhuis gebracht omdat zij rook hadden ingeademd.

Vanwege het aantal reserveringen werd aanvankelijk gemeld dat er 370 mensen aan boord waren. Volgens de NS zaten er vermoedelijk ook Nederlanders in de trein.

De reizigers werden opgevangen in tenten tot ze met bussen konden worden weggebracht. Het Oostenrijkse vervoersbedrijf ÖBB zegt tegen omroep ORF dat het niet lukt om de passagiers de komende uren nog naar Amsterdam of Hamburg te brengen. Een woordvoerder van de NS, die op het traject samenwerkt met ÖBB, laat aan persbureau ANP weten dat de passagiers naar hotels in Innsbruck zijn gebracht.

De brand zou veroorzaakt zijn door een beschadigde bovenleiding. Die zou op een treinstel zijn gevallen waarin auto's werden vervoerd. De brand is geblust en de tunnel wordt geventileerd, maar blijft voorlopig wel dicht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl