Everton blijft door een nipte zege actief op het hoogste niveau
NOS Voetbal

Leicester en Leeds degraderen, pionier Everton handhaaft zich in Premier League

Everton speelt ook komend seizoen in de Premier League. Alleen stadgenoot Liverpool, Arsenal, Manchester United, Tottenham Hotspur en Chelsea maakten verder alle seizoenen mee sinds de grondige hervorming van de Engelse competitie in 1992.

Na een uur werd Abdoulaye Doucouré de redder van de tweede club uit Liverpool. De Malinees volleyde tegen Bournemouth de bevrijdende 1-0 binnen, waarna het nog ruim een half uur nagelbijten was.

Burnley, Sheffield United en Luton Town zijn gepromoveerd naar het hoogste niveau

Daardoor dropen twee oud-kampioenen teleurgesteld af. Leicester City en Leeds United degradeerden uit de Premier League.

Leicester City, de grote sensatie van zeven jaar geleden, won weliswaar met 2-1 van Conference League-finalist West Ham United. En lang mocht de ploeg van oudgediende Jamie Vardy door de gelijke stand bij Everton nog hopen op een wonder.

30 goals voor Kane

Leeds United, de laatste kampioen van Engeland voor de invoering van de Premier League, leek de hoop tegen Tottenham Hotspur (1-4) al snel te hebben opgegeven. Harry Kane maakte er twee en eindigt zes goals achter het fenomeen Erling Haaland op 30 treffers.

Supporter van Leicester City baalt

Manchester United verzekerde zich van de derde plek door een zege op Fulham (2-1). Na de openingstreffer van Kenny Tete miste Aleksandar Mitrovic een penalty, waarna Jadon Sancho en Bruno Fernandes de achterstand repareerden en United de zege bezorgden.

Cody Gakpo maakte zijn zevende voor Liverpool, in de spectaculaire seizoensafsluiter op bezoek bij het eerder al gedegradeerde Southampton (4-4).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl