NOS Voetbal

Van de Donk en geschorste Egurrola winnen met Lyon opnieuw van PSG en pakken dubbel

In een rechtstreeks duel met concurrent Paris Saint-Germain hebben de vrouwen van Olympique Lyon de landstitel in Frankrijk gepakt. De ploeg van Oranje-internationals Danielle van de Donk en Damaris Egurrola won met 0-1 in Parijs.

Daarmee pakt Lyon de dubbel. Vorige week werd PSG al geklopt in de bekerfinale (2-1). In dat duel kreeg Egurrola rood (twee keer geel) waardoor ze geschorst was voor de kampioenswedstrijd. Van de Donk stond zondagavond wel in de basis in het Parc de Princes. Aan de kant van PSG deden met Lieke Martens en Jackie Groenen twee Oranje-internationals mee.

De spelers van Lyon, met Van de Donk als tweede van rechts, vieren de titel met het uitvak in het Parc des Princes

Het is voor Van de Donk (31) de tweede landstitel in haar carrière. Vorig seizoen, haar eerste jaar in Frankrijk, werd de oud-middenvelder van het Engelse Arsenal en het Zweedse Göteborg ook al kampioen.

Door een zware blessure had Van de Donk maar een beperkte inbreng in die eerste titel. Dit seizoen deed ze wel bijna altijd mee: ze speelde 19 van de 21 wedstrijden.

In juli begint het WK

De wedstrijd tegen PSG werd kort voor tijd beslist. In de 88ste minuut zorgde de Deense invaller Signe Bruun voor de winnende treffer. Het is de zestiende landstitel voor Lyon, dat veruit de meest succesvolle ploeg van het land is.

Voor PSG was het pas de eerste competitienederlaag van het seizoen. Ook Lyon verloor maar één keer en speelde slechts eenmaal gelijk. PSG eindigt op de tweede plaats omdat het vier keer gelijkspeelde.

PSG-middenvelder Jackie Groenen druipt teleurgesteld af

Lyon en PSG zijn al uitgeschakeld in de Champions League. Op 3 juni spelen FC Barcelona en het Nederlands getinte VfL Wolfsburg tegen elkaar in de finale in Eindhoven.

Van de Donk, Egurrola, Martens en Groenen kunnen zich daardoor al vroeg gaan voorbereiden op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland, dat voor Oranje op 23 juli begint. Komend weekend staat in de Franse Ligue 1 de laatste competitiewedstrijd op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl