Twente vijfde na eclatante zege in Waalwijk, RKC nog in de race voor Europa

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - FC Twente

Een oppermachtig FC Twente heeft RKC in Waalwijk een pak slaag gegeven: 0-5. Omdat nummer acht sc Heerenveen tegen PSV een zege uit handen gaf, mag RKC toch nog hopen op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

Twente is al een tijdje zeker van die play-offs en weet na vandaag dat het op de vijfde plek in de eredivisie eindigt.

Wervelen

De Twentenaren wervelden vanaf de aftrap over het veld, creëerden voor rust een kans of tien en benutten er twee. Gijs Smal kon na tien minuten simpel scoren, nadat Etienne Vaessen de bal had gelost na een schot van Virgil Misidjan.

Ruim tien minuten voor de pauze bediende Michal Sadílek de vrijstaande Manfred Ugalde.

Bekijk hieronder de reacties van coaches Ron Jans (FC Twente) en Joseph Oosting (RKC Waalwijk):

Coach Jans denkt dat Twente beter had gekund, RKC-trainer Oosting wil geschiedenis schrijven

Pas pal voor rust kreeg RKC twee kansen: Juriën Gaari en Julian Lelieveld stuitten op Unnerstall.

Vlak na rust prikte Ramiz Zerrouki de bal binnen uit een scrimmage en scoorde Sadílek een kwartier voor tijd van dichtbij op aangeven van Smal. Julio Pleguezuelo zorgde in de 86ste minuut voor het slotakkoord. Hij schoot raak na een fraaie aanname.

Bij RKC nam clubicoon Hans Mulder afscheid van het publiek. De 36-jarige verdediger speelde bijna 250 wedstrijden voor de Waalwijkers.