Rotterdam Centraal tijdens een verstoring in februari
NOS NieuwsAangepast

Minder treinverkeer rond Rotterdam Centraal door schade

Van en naar station Rotterdam Centraal rijden vandaag veel minder treinen. Volgens spoorbeheerder ProRail heeft een trein de bovenleiding kapotgetrokken en is er hierdoor "zeer beperkt treinverkeer" mogelijk.

Richting Breda en Delft/Den Haag rijden normaal gesproken twee sprinters en twee intercity's per uur. Maar door de schade rijden alleen de sprinters, zegt een woordvoerder van ProRail. Ook de dienstregeling op de hogesnelheidslijn is verstoord.

ProRail hoopt dat de treinen morgenochtend om 05.00 uur weer gewoon kunnen rijden.

Werkzaamheden

Omdat er al werkzaamheden plaatsvinden bij het station, is herstel volgens ProRail moeilijker dan normaal. "Het ziet ernaar uit dat het herstel lang gaat duren", laat de woordvoerder weten. "Dit erbij is wel een beetje een domper."

Rotterdam Centraal wordt op dit moment verbouwd vanwege de verwachte reizigersgroei. Een aantal perrons wordt verlengd en ook worden sporen en wissels vernieuwd.

Vanwege die werkzaamheden zijn tot 26 juni drie perrons afgesloten voor reizigers. Op 24 en 25 juni is er helemaal geen treinverkeer mogelijk van en naar Rotterdam Centraal. Reizigers moeten dan gebruikmaken van NS-bussen of de metro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl