NOS SportAangepast

Eerste nationale beker handbalsters Venlo, bij de mannen zegeviert Volendam

Handbalsters Venlo winnen bekerfinale van VOC

De handbalsters van Venlo hebben voor het eerst de nationale beker veroverd. In de finale in Almere won de ploeg van coach Robin Gielen met 36-30 van vijfvoudig bekerwinnaar VOC uit Amsterdam.

Bij de heren veroverde Volendam zijn negende beker door in de finale Hurry-Up met 29-25 te verslaan. De formatie uit het Drentse Zwartemeer had ook zijn vorige bekerfinale (in 2011) verloren.

Spelers van Volendam vieren de bekerwinst

In 2019 verloren de vrouwen van Venlo in de finale van Quintus, waarna er vanwege covid-19 drie jaar lang geen beker werd uitgereikt. Vorig seizoen greep Venlo zijn eerste landstitel door VOC in de finale van de play-offs te kloppen.

VOC begon goed (5-2) aan de bekerfinale, maar mede dankzij drie treffers van Sharon Grummel boog Venlo de achterstand om in een 7-6 voorsprong. Dankzij enkele cruciale reddingen van Marit Buckers en de goals van onder anderen Grummel (tien in totaal), Janiek van Sleeuwen en Marit Steenbakkers liep Venlo daarna langzaam weg.

Treffers schaars bij de mannen

Waar de vrouwen erop los scoorden, waren de treffers in de mannenfinale schaars. Mede dankzij fraaie reddingen van de pas 18-jarige Evan de Lange sloeg Volendam snel een gaatje van vier goals, maar in de slotfase van de eerste helft knokte Hurry-Up zich van 7-11 terug tot 11-12.

Na rust kwam Hurry-Up langszij (14-14), maar Volendam (waar Jeroen Roefs moest inrukken met rood) antwoordde meteen: 18-14. De Lange bleef geweldig keepen en Hurry-Up kwam niet meer dichterbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl