De politie probeert alle feestgangers naar huis te krijgen
NOS Nieuws

Politie beëindigt illegaal feest met ruim honderd mensen in Gelderland

De politie heeft vanochtend een illegale rave beëindigd in een pand in het stadje Laag-Keppel in de Achterhoek. Er waren zo'n 100 tot 150 mensen aanwezig. De politie kon de feestvierders zonder problemen wegsturen. Er is niemand aangehouden.

Het feest begon gisterenavond in een loods. Omwonenden hadden last van de harde muziek en belden de politie, schrijft Omroep Gelderland. De toegangsweg naar de locatie werd vanochtend afgezet om te voorkomen dat er nog meer mensen naar het illegale feest zouden komen.

Politie beëindigt illegaal feest met ruim honderd mensen in Gelderland

Buurtbewoners zeggen tegen de omroep dat ze er slecht van hebben geslapen. "Wij hebben geen van allen echt een oog dichtgedaan", zegt een vrouw. "Het begon rond een uur of 23.00. Als het geluid een beetje gedempt zou zijn, dan was het oké, maar dit was echt pokkeherrie."

Ook een andere buurtbewoner, die relatief dichtbij woont, had last van het feest. "Het was verschrikkelijk. Ik werd om 3.30 uur wakker van de herrie. Het was een hard, dreunend geluid." De feestgangers zeggen tegen de oproep dat het feest werd gehouden ter ere van een overleden liefhebber van raves.

Helikoper

Vanuit een politiehelikopter werd de feestgangers vanochtend meegedeeld dat de politie geweld zou inzetten als de groep niet vrijwillig zou vertrekken. Rond 10.30 uur had iedereen op aanwijzing van agenten het terrein verlaten.

In Gelderland zijn de afgelopen jaren vaker grote illegale feesten gehouden. Eind vorig jaar gold een noodbevel in de gemeente Maasdriel vanwege een raveparty in een loods in Ammerzoden met zo'n 1500 bezoekers.

Twee weken geleden werd een voormalig militair terrein in Belgisch Limburg gebruikt voor een illegale rave die dagenlang duurde. Daar kwamen zo'n 10.000 mensen naartoe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl