NOS Voetbal

Beukema en Reijnders zien ondanks verlies nog kansen voor AZ: 'We zijn dichtbij'

Beukema geniet ook een beetje in Londen: 'Beetje kippenvel bij het clublied'

Bij AZ overheerst optimisme ondanks de 2-1 nederlaag die de club uit Alkmaar in de halve finales van de Conference League bij West Ham United leed. "Al met al overheerst het goede gevoel", sprak verdediger Sam Beukema na afloop. "Met onze supporters achter ons kunnen we het rechtzetten."

"Tot het penaltymoment bepaalden wij het tempo van de wedstrijd", ging Beukema verder. "Het is jammer dat het door twee standaardsituaties dan nog omslaat in een 2-1 nederlaag. We hebben ook Lazio uitgeschakeld. We weten wat we kunnen, dat hebben we vanavond ook bij vlagen laten zien."

Beukema had genoten van het duel met West Ham United, zijn favoriete club. "Ik had wel een beetje kippenvel toen ik het clublied hoorde. Dit is toch wel een jongensdroom die uitkomt. Ik was een jaar of twaalf toen ik met mijn ouders in Londen was. M'n moeder ging lekker shoppen en mijn vader en ik pakten een taxi naar Upton Park, toen nog hun stadion, voor de wedstrijd tegen Chelsea."

Reijnders: 'Gemiste kans, twee spelhervattingen doen je de das om'

Tijjani Reijnders sprak van "een gemiste kans". "Twee spelhervattingen doen ons de das om, maar met deze uitslag kunnen we nog met veel zelfvertrouwen uitkijken naar de return in Alkmaar volgende week. We hebben vandaag laten zien wat we op de mat kunnen brengen. Het is nu aan ons om dat langer vol te houden."

Doelpuntenmaker Reijnders: 'Gemiste kans, twee spelhervattingen doen je de das om'

"De eerste helft hielden we de bal goed vast, ook als ze ons onder druk probeerden te zetten", vervolgde de middenvelder. "In de tweede helft raak je de bal te snel kwijt en dan kom je onder druk te staan. Mijn doelpunt kwam in een voor ons moeilijke fase."

De goal viel volgens Reijnders op het juiste moment. Vooraf was uit de analyses al gebleken dat er rondom het zestienmetergebied ruimte lag voor de middenvelders van AZ. "Nu was het mijn moment om erin te duiken. Ik hoorde achter me roepen dat ik moest aanleggen, dus deed ik dat. Ik was op zoek naar de linkerhoek, lastig voor de keeper. Hij ging erin en dat is dan fijn."

'Prima overeind gebleven'

Trainer Pascal Jansen was te spreken over het spel van zijn middenvelder en noemde hem en aanvoerder Jordy Clasie als uitblinkers. "Die bleven prima overeind en lieten heel goede dingen zien", zei de coach. "Hopelijk volgende week weer. Bijzonder om Reijnders te zien, maar we doen het met z'n allen."

AZ-coach Jansen: 'Het is nu rust, gaan ons voorbereiden op tweede helft'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl