NAC viert een doelpunt tegen Almere City
NOS Voetbal

NAC naar de play-offs, Bredase promotiedroom springlevend na zege op Almere City

NAC Breda heeft een plek in de play-offs om promotie naar de eredivisie te pakken. De Bredanaars hadden op bezoek bij Almere City genoeg aan punt, maar pakten het volle pond: 0-2.

Voor Almere City was de nederlaag geen enorm probleem. De ploeg van trainer Alex Pastoor had zich al geplaatst voor de play-offs en heeft de derde plek ook na het duel met NAC nog in handen.

NAC was met FC Eindhoven, MVV, VVV en Telstar nog in gevecht om een plek bij de eerste acht. Omdat het gat met nummer negen Telstar nu negen punten is (met nog twee wedstrijden te gaan) is die strijd nu gestreden.

Prachtgoal Agougil

De elf van coach Peter Hyballa, die sinds zijn komst in de winter goed presteerde met NAC, werden in Almere op weg geholpen door Sabir Agougil. De middenvelder brak na een half uur de ban met een schitterend schot van ver buiten de zestienmeter.

De thuisploeg ging daarop in de achtervolging, maar kreeg al snel een tweede tik te verwerken. De IJslandse spits Elías Már Ómarsson maakte na een knappe actie de 2-0.

Het schot van Sabir Agougil van NAC vliegt de kruising in

Na rust kreeg Javier Vet nog een rode kaart, maar Almere wist het numerieke voordeel niet uit te buiten. Zo blijft men in Breda dromen van een terugkeer naar de eredivisie, waar NAC in 2019 uit degradeerde.

De play-offs beginnen op 22 mei, met de eerste ronde. Tegen wie NAC dan speelt hangt af van de plek op de ranglijst waar de club het seizoen eindigt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl