Marius Bülter heeft de winnende treffer gemaakt

Schalke uit degradatiezone na strafschop in 12de minuut blessuretijd

Schalke 04 leek maandenlang af te stevenen op degradatie uit de Bundesliga, maar er gloort weer hoop in Gelsenkirchen. Tegen Mainz 05 pakte de ploeg drie punten door een benutte strafschop in de twaalfde minuut van de blessuretijd: 2-3.

'Die Königsblauen' bivakkeerden bijna het hele seizoen onderin de Bundesliga, maar vanaf eind januari begon de ploeg punten te sprokkelen. Eerst werd de laatste plek al overgedaan aan Hertha en door de uitzege bij Mainz klimt Schalke opeens uit de gevarenzone.

Met nog drie speelronden te gaan staat Schalke veertiende. De ploeg heeft twee punten meer dan Stuttgart op de zestiende plaats, die een play-off om degradatie betekent. De concurrenten van Schalke komen dit weekend nog in actie.

Schalke gaf tegen Mainz twee keer een voorsprong uit handen, totdat Marius Bülter diep in blessuretijd een strafschop versierde.

Bülter werd aan zijn shirt getrokken in het strafschopgebied en ging liggen. Op advies van de VAR keek de scheidsrechter de tv-beelden terug, waarna hij besloot de bal op de stip te leggen. Bülter zelf schoot de winnende treffer voor Schalke binnen.

Verdediger Sepp van den Berg speelde de hele wedstrijd voor Schalke, Thomas Ouwejan bleef op de bank.