Heracles viert de goal van Armenteros
NOS Voetbal

Heracles na zege op Dordrecht samen aan kop met PEC, FC Eindhoven naar play-offs

Heracles Almelo staat dankzij een 1-3 zege op bezoek bij FC Dordrecht in punten gelijk met PEC Zwolle. De Heraclieden staan ondanks een iets beter doelsaldo onder PEC, dat een duel minder gespeeld heeft en maandagavond in actie komt tegen Jong PSV.

De titelstrijd ligt dus nog helemaal open voor de twee teams die al zeker zijn van promotie naar de eredivisie. Na het duel met Jong PSV wacht PEC nog wedstrijden tegen Roda JC en Helmond Sport. Heracles sluit het seizoen af met duels met NAC en Jong Ajax.

Naast die titelstrijd wordt in de eerste divisie ook nog geknokt voor de play-offs voor promotie. FC Eindhoven heeft vanavond door een zege op Roda JC een ticket veiliggesteld.

Rood helpt Heracles

Heracles, net uitgepuft na het promotiefeest, had het zeker niet gemakkelijk in Dordrecht. Samuel Armenteros werkte na een minuut of twintig de 0-1 binnen, maar een paar minuten later poetste Dordrecht die goal alweer weg via Samuele Longo.

Na rust oogde Heracles wat onmachtig, tot Jari Schuurman er met een tweede gele kaart vanaf moest. De Dordrecht-middenvelder kreeg in de eerste helft geel voor protesteren bij de leiding en moest er na een wat ongelukkige tackle op Marko Vejinovic vanaf.

Daar maakte Heracles handig (en snel) gebruik van. Een minuut na de rode kaart passeerde linksbuiten Emil Hansson zijn man en gaf hij goed voor op Sem Scheperman. De invaller, die in het thuisduel met Dordrecht nog zwaar geblesseerd was geraakt, bleef rustig en schoot binnen.

Even later maakte Lasse Wehmeyer de 1-3. Door die goal staat Heracles in ieder geval tot maandagavond in punten gelijk met PEC.

FC Eindhoven naar play-offs, gemiste kans voor Telstar

FC Eindhoven heeft zijn ticket voor de play-offs voor promotie binnen, maar vanzelf ging dat zeker niet. De ploeg van Rob Penders moest tot het uiterste gaan in Kerkrade, waar sinds 2016 niet meer was gewonnen.

Het duel met Roda JC leek lang af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar in de slotfase kreeg Eindhoven een strafschop. Die werd koeltjes binnengeschoten door aanvoerder Mawouna Amevor.

Uitslagen in de eerste divisie

FC Dordrecht - Heracles Almelo 1-3
Roda JC - FC Eindhoven 1-2
Helmond Sport - VVV-Venlo 1-1
Telstar - Willem II 0-0
De Graafschap - MVV Maastricht * 2-1
* tijdelijk gestaakt

Om nog uitzicht te houden op de play-offs moest Telstar in eigen huis eigenlijk winnen van Willem II. Dat lukte niet: de ploeg van trainer Mike Snoei zette vooral in de slotfase alles op alles, maar bleef steken op 0-0.

Telstar baalde vooral van een moment in de slotfase, toen een prachtige goal van David Min werd afgekeurd omdat Glynor Plet een overtreding zou hebben gemaakt. Ook VVV speelde gelijk, door een late goal van Helmond-invaller Jafar Arias.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl