NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: onderzoek naar placenta's en het briefje van Mauro

Op Koningsdag werd niet alleen feest gevierd, maar werden ook serieuze gesprekken gevoerd. Samen met enkele jongeren sprak de Rotterdamse Archell Thomson met koning Willem-Alexander over het slavernijverleden. In Het Oog werd de ontmoeting nabesproken.

In 2011 ontstond er een mediahype rond de dreigende uitzetting van de jonge asielzoeker Mauro. Tijdens de talkshow Pauw & Witteman schoof toenmalig staatssecretaris Bleker een briefje naar de jongen toe: hij mocht komen kijken bij een avondje voetbal. Uiteindelijk mocht Mauro in Nederland blijven. Inmiddels is Mauro Wilson Estevão 30 jaar en een drukke ondernemer.

De Nederlandse Harmen Sas vloog met een evacuatievlucht vanuit Sudan terug naar Nederland. Sas woonde in de door rivaliserende groepen verscheurde hoofdstad Khartoem en is landendirecteur bij hulporganisatie ZOA Sudan. Hij vertelt in Het Oog over zijn werk en de spannende tijd.

En het is iets wat vaak direct in de prullenbak beland na de bevalling: de placenta. Maar volgens Michelle Broekhuizen is dat niet slim. Ze doet promotieonderzoek naar de moederkoek, zoals de placenta ook wel wordt genoemd. Er zit namelijk vaak informatie in over mogelijke aandoeningen die de pasgeboren baby heeft. Het is dus nuttig om te bewaren, betoogt zij.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl