NOS VoetbalAangepast

Mahrez schiet City naar finale FA Cup; Liverpool wint spektakelstuk

Manchester City staat in de finale van de FA Cup. Riyad Mahrez speelde de hoofdrol in de halve finale tegen Sheffield United door op Wembley alle treffers voor zijn rekening te nemen: 3-0.

City-trainer Pep Guardiola hield onder anderen Kevin De Bruyne en Phil Foden op de bank tegen de ploeg uit het Championship, maar stelde wel doelpuntenmachine Erling Haaland op. De Noor scoorde al 48 keer dit seizoen, waaronder zes hattricks.

Bij Sheffield ontbraken juist twee belangrijke spelers: James McAtee en Tommy Doyle. Zij worden gehuurd van City en de Engelse voetbalbond staat niet toe dat gehuurde spelers uitkomen tegen de club spelen die ze verhuurd.

Hattrick Mahrez, bijrol Haaland

Zoals verwacht domineerde City en beperkte Sheffield - op een enorme kans in de tweede minuut voor Iliman Ndiaye na - zich vooral tot verdedigen.

Sheffield hield lang stand, maar vlak voor rust ging het mis. Bernardo Silva werd neergehaald in het zestienmetergebied en City kreeg een strafschop.

Erling Haaland knuffelt hattrickmaker Riyad Mahrez

Niet Haaland - die woensdag vanaf elf meter had gemist tegen Bayern München - maar Riyad Mahrez ging achter de bal staan en schoot perfect binnen.

De Algerijn maakte er na een uur spelen ook 2-0 van, toen hij met Haaland als bliksemafleider vrije doorgang kreeg van de Sheffield-defensie. Vijf minuten later vervloog het laatste sprankje hoop op een bekerstunt toen Mahrez voor de derde keer scoorde.

Zondag is in hetzelfde stadion de andere halve finale tussen Brighton en het Manchester United van Erik ten Hag. De finale is op zaterdag 3 juni, ook weer op Wembley.

Liverpool wint spektakelstuk

Het moeizame seizoen van Liverpool kan toch nog plaatsing voor Europees voetbal gaan opleveren. De ploeg van Virgil van Dijk en Cody Gakpo won met 3-2 van Nottingham Forest en klom naar de zevende plaats.

Makkelijk ging het niet voor Liverpool in de thuiswedstrijd tegen de degradatiekandidaat. Diogo Jota zette Liverpool twee keer op voorsprong, maar beide keren kwam Nottingham weer op gelijke hoogte.

Twintig minuten voor tijd schoot Mohamed Salah derde treffer voor de thuisploeg binnen en bijna ging het weer mis voor Liverpool, maar Brennan Johnson kopte op de lat.

De onopvallende Gakpo werd al vroeg na rust gewisseld, Van Dijk maakte de hele wedstrijd vol

De stand Premier League

Onderin de Premier League maakte Leicester City een einde aan een reeks van vier nederlagen op rij. Dankzij een 2-1 zege op Wolverhampton Wanderers verliet de landskampioen van 2016 de degradatiezone.

De Belg Timothy Castagne werd een kwartier voor tijd de matchwinner.

Everton pakte met een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Crystal Palace een punt, maar staat nu onder de degradatiestreep.

Leeds United verloor met 2-1 van Fulham en moet met zes duels te spelen ook nog vol aan de bak om degradatie te voorkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl