Bezoekers buiten bij de Jaarbeurs
NOS NieuwsAangepast

Onweer en windstoten: voetbalwedstrijden tijdelijk stilgelegd en Kamasutrabeurs ontruimd

De onweersbuien die gisteravond over Nederland trokken, hebben op diverse plekken geleid tot overlast. Zo werd in Utrecht de Kamasutrabeurs in de Jaarbeurs ontruimd, omdat er twijfels waren over de constructie van een bouwkraan in de buurt. Op z'n minst honderden mensen werden naar buiten gestuurd. De beurs werd daarna niet meer hervat. Een naastgelegen bioscoop werd niet ontruimd.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht had de aannemer gezegd dat de kraan een risico was met het oog op windstoten. De kraan werd later ontmanteld, zag een NOS-redacteur ter plaatse. In het Beurskwartier worden onder meer grote wooncomplexen en bedrijfspanden gebouwd.

Wachten op het plein

Mensen stonden te wachten op het grote plein bij de Jaarbeurs. "We begrijpen de onrust en het onbegrip, maar we zijn afhankelijk van de politie en brandweer. Als we meer weten, zullen we die informatie u doen toekomen", riep de organisatie buiten om, als reactie op beursbezoekers die niet naar hun geparkeerde auto konden.

  • NOS
    De hal waar de kamasutrabeurs plaatsvindt is volledig ontruimd
  • NOS
    Een deel van het gebied bij de Jaarbeurs is ontruimd

Bezoekers baalden er flink van. "Je bent er net twee uurtjes en je kan weer naar huis", zei een van hen. "We komen uit Den Helder en hebben er twee uur voor gereisd. En dan hebben we ook nog de show waar we geld voor hebben betaald." Sommige bezoekers zeiden te hopen op compensatie. "Het ticket is 35 euro, we zaten bij een show die tien euro kostte."

De organisatie van de erotiekbeurs zegt op Instagram dat alle tickets ook deze zaterdag en zondag geldig zijn. "Namens de organisatie en Jaarbeurs bieden wij onze oprechte excuses aan."

Hagel op snelweg

Hagel veroorzaakte gladheid op de A12. Tussen Utrecht en Ede gebeurde een ongeluk en werd de weg tijdelijk afgesloten. Volgens Rijkswaterstaat was de weg spekglad.

De wedstrijd tussen Almere City en PEC Zwolle werd vanwege het onweer tijdelijk stilgelegd. Ook het duel tussen Telstar en VVV Venlo in Velsen-Zuid werd drie minuten voor de rust stilgelegd vanwege het weer. Beide wedstrijden werden later hervat.

Het KNMI had code geel afgegeven vanwege plaatselijke onweersbuien en windstoten tussen de 60 en 70 kilometer per uur. Op verschillende plekken sloeg de bliksem in. In onder meer Lunteren en Sliedrecht werden bomen getroffen.

Twee bomen werden geveld in Sliedrecht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl