NOS Sport

Waterpolosters winnen in Athene met speels gemak van Italië

De Nederlandse waterpolosters hebben bij de World Cup in Athene met speels gemak van Italië gewonnen. Door de 16-10 zege behouden ze hun ongeslagen op weg naar de Super Finale die van 23 tot en met 25 juni in het Amerikaanse Long Beach wordt gehouden.

De laatste keer dat beide Europese landen tegenover elkaar stonden bij een groot toernooi was de strijd om het brons bij het Wereldkampioenschap in 2022. Nederland won toen met 7-5.

Brigitte Sleeking

Tot 2-2 in de eerste periode ging het duel gelijk op. Bente Rogge maakte met twee rake afstandsschoten het eerste verschil, waardoor Nederland na acht minuten met 4-2 leidde. De ploeg van Griekse bondscoach Evangelos Doudesis denderde in de tweede periode via treffers van Sabrina van der Sloot, Simone van de Kraats en Brigitte Sleeking door naar 7-2 en keek daarna niet meer om.

Halverwege was het verschil nog steeds vijf treffers (9-4) en ook daarna bleef Nederland domineren. Met een rake strafworp bracht Lieke Rogge in de vierde periode de stand op 16-9, de grootste voorsprong in de wedstrijd. In de slotfase liet Oranje de teugels wat vieren, waardoor Italië met drie late doelpunten het leed iets kon verzachten.

Efficiënt

Nederland leverde met 16 treffers op 24 pogingen aanvallend een zeer efficiënte wedstrijd af. De in Spanje spelende Van de Kraats en Lieke Rogge (ZV De Zaan) waren ieder goed voor vier doelpunten.

De Nederlandse vrouwenploeg is de World Aquatics World Cup goed begonnen. Eerder deze maand won het bij de eerste ronde alle drie de wedstrijden tegen Australië, Griekenland en Hongarije, waardoor het al verzekerd is van een ticket voor de Super Finale.

In Athene spelen de Nederlandse vrouwen donderdag nog tegen Hongarije (15.00 uur) en vrijdag nog tegen regerend Olympisch kampioen Verenigde Staten. Die twee landen pakten respectievelijk zilver en brons bij het WK vorig jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl