Bloemendaal wint topper van Kampong, vijf treffers Hertzberger voor Rotterdam

Hockeyers Bloemendaal zijn Kampong de baas in hoofdklassetopper

De hockeyers van Bloemendaal hebben in de hoofdklasse de topper tegen Kampong gewonnen. Op bezoek in Utrecht won de nummer twee van de competitie met 3-1 van de koploper.

Jeroen Hertzberger bezorgde nummer drie Rotterdam een 5-4 winst in een doelpuntenfestijn in Den Bosch. De 37-jarige routinier maakte alle Rotterdamse treffers.

Oranje-Rood pakte belangrijke punten in de strijd om de play-offs om de landstitel. De ploeg won met 2-1 van Amsterdam en kwam weer op gelijke hoogte met Pinoké, dat vierde staat en daarmee voorlopig het laatste ticket voor de play-offs in handen heeft.

Kampong was als enige ploeg al zeker van de play-offs en Bloemendaal stelde deelname vandaag officieel veilig. Rotterdam ligt met nog vier speelronden te gaan ook op koers voor de play-offs.

Bekijk hieronder alle uitslagen en de stand in de hoofdklasse voor mannen:

Bloemendaal veroverde afgelopen maandag voor de derde maal de Euro Hockey League en geldt met Kampong als favoriet voor de landstitel.

In het onderlinge duel kwam de thuisploeg op voorsprong door Lars Balk, maar Bloemendaal knokte zich terug in de wedstrijd en deelde via treffers van Roel Bovendeert (2x) en Dennis Warmerdam een mentaal tikje uit aan Kampong.

Vijfklapper voor Hertzberger

Voor Rotterdam was Hertzberger de grote man in Den Bosch. Na iets meer dan een kwartier had hij al vier keer gescoord. Doelpunten van Timo Boers en Koen Bijen brachten de spanning weer terug, voordat Hertzberger zijn vijfde treffer maakte.

En nog gaf de thuisploeg zich niet gewonnen. Eerst scoorde Jeremy Hayward en vlak voor tijd maakte Bijen de aansluitingstreffer. Een gelijkspel zat er echter niet meer in.

Met zijn vijfklapper verbeterde Hertzberger een persoonlijk record. Hij staat dit seizoen nu al op 31 doelpunten, drie meer dan hij er in de seizoenen 2016/2017 en 2017/2018 maakte.

Vrouwen Den Bosch zeker van play-offs

Bij de vrouwen verzekerde titelverdediger Den Bosch zich van deelname aan de play-offs om de landstitel. De nummer drie van de hoofdklasse was thuis met 2-0 te sterk voor Bloemendaal en stelde zo het derde ticket veilig.

Koploper SCHC (dat gisteren won van HGC) en Amsterdam waren al zeker van deelname aan de play-offs. Hurley en Pinoké hebben de beste papieren in de strijd om de vierde plek en het laatste startbewijs in de play-offs.

Joosje Burg maakte de openingstreffer voor Den Bosch

Joosje Burg zette Den Bosch - dat afgelopen maandag voor de achttiende keer Europees kampioen werd - in de tiende minuut op voorsprong en drie minuten later maakte Frédérique Matla er 2-0 van voor de thuisploeg.

Amsterdam haalde hard uit op bezoek bij Kampong: 1-5. Bij de eerste de beste aanval was het meteen raak voor Amsterdam via Marijn Veen, die voor en na de rust nog een keer scoorde. Michelle Fillet en Fay van der Elst maakten de andere Amsterdamse treffers.

Tess Zweers scoorde - met Amsterdam in ondertal wegens een gele kaart voor Maria Verschoor - voor Kampong.

Onderin de hoofdklasse deed Tilburg deed goede zaken. De ploeg won zelf van hekkensluiter Klein Zwitserland, terwijl alle concurrenten deze speelronde verloren.