Luca Caldirola viert zijn late treffer voor Monza tegen Internazionale.
NOS VoetbalAangepast

Opsteker zieke Berlusconi dankzij oud-eredivisionist: Monza stunt tegen Inter

In december liet oud-premier Silvio Berlusconi zich van zijn minst ministeriële kant zien. De politicus, die vele successen vierde als voorzitter van AC Milan en na zijn politieke loopbaan een nieuwe hobby vond in de bescheiden voetbalclub AC Monza, beloofde de spelersgroep een "bus vol prostituees als ze zouden winnen van grote clubs als Milan en Juventus".

Internazionale noemde hij niet bij naam, maar reken maar dat Berlusconi het allerliefste de oude aartsrivaal een loer zou draaien. Begin januari lukte dat al bijna, ware het niet dat Denzel Dumfries diep in blessuretijd Inter nog op 2-2 schoot.

Uitgerekend nu Berlusconi behandeld wordt in het ziekenhuis vanwege leukemie, maakte Monza de belofte waar. In Giuseppe Meazza, voor Berlusconi en zijn rechterhand Adriano Galliani beter bekend als San Siro, stuntte de ploeg met een 1-0 zege.

Spandoek bij het ziekenhuis waar Sivio Berlusconi behandeld wordt: 'Kom op, Silvio. Monza staat achter jou'.

Luca Caldirola, in het seizoen 2010/2011 door Vitesse gehuurd van nota bene Internazionale, kopte zo'n tien minuten voor tijd een hoekschop krachtig in de hoek naast doelman Andre Onana.

Internazionale was niet de enige topclub die zich zaterdag liet verrassen. Ook Napoli en AC Milan verloren punten.

Dipje Napoli

De aanstaande landstitel zal echt niet in gevaar komen, maar terwijl heel Napels al weken in feeststemming verkeert, is de machine van Napoli wat aan het sputteren.

Napoli koestert met nog acht duels te gaan nog altijd een comfortabele voorsprong van veertien punten op Lazio, maar feit is wel dat het in de laatste vier duels maar één keer wist te winnen.

AC Milan versloeg de aanstaande kampioen met liefst 4-0 in het competitieduel en was ook met 1-0 te sterk in de heenwedstrijd van de kwartfinale in de Champions League En tegen degradatiekandidaat Hellas Verona kwam de lijstaanvoerder in de Serie A niet verder dan een teleurstellende 0-0.

Napoli-coach Luciano Spalletti gefrustreerd langs de lijn tegen Hellas Verona

Tegen Hellas Verona leek de ploeg vooral bezig met de return in de Champions League, dinsdag tegen AC Milan, en dat zag je terug op het veld én op de bank.

Op halve kracht speelde Napoli wel veel op de helft van de tegenstander, maar verder dan een afgekeurde treffer kwam de lijstaanvoerder niet. Na rust bracht Spalletti toch zijn sterren Kvitsja Kvaratsjchelia, Staislav Lobotka, Piotr Zielinski en de van een blessure teruggekeerde Victor Osimhen.

De Nigeriaanse spits was het dichtst bij een treffer, maar zijn poeier teisterde de onderkant van de lat.

Ngonge

In de slotfase mocht Cyril Ngonge, die in januari overkwam van FC Groningen, nog invallen bij Hellas Verona. De Belgische aanvaller leek op weg om zijn ploeg alsnog aan een stunt te helpen toen hij in blessuretijd helemaal alleen op doelman Alex Meret afrende.

Ngonge - die in zijn Groningen-tijd met de hak een van de wonderlijkste doelpunten in de eredivisie ooit maakte - kwam echter niet verder dan een mislukt stiftje, dat treurig naast de paal hobbelde.

Frustraties bij Victor Osimhen na het laatste fluitsignaal tegen Hellas Verona

De laatste keer dat de ploeg van Luciano Spalletti gelijkspeelde, was in augustus, toen het tegen achtereenvolgens Fiorentina (0-0) en Lecce (1-1) genoegen moest nemen met een punt.

Ook misstap Milan

AC Milan maakte het eerder op zaterdag nog bonter door tien basisspelers rust te geven en kreeg tegen Bologna na 26 seconden al het deksel op de neus toen Nicola Sansone de thuisclub op 1-0 zette.

Voor rust kwam Milan toch terug in de wedstrijd: na ongelukkig uitverdedigen van Jerdy Schouten schoot Tomasso Pobega de 1-1 binnen. Daar bleef het bij, maar toch deed Milan goede zaken. Door de nederlaag van Inter behield Milan namelijk de vierde plaats, een plek die recht geeft op Champions League-voetbal

De stand in de Serie A.

Op dit moment telt echter vooral de Champions League van dit jaar. Dinsdag treffen Napoli en AC Milan elkaar voor de derde keer in korte tijd, nu om een plek in de halve finales van de Champions League. Milan won het eerste duel thuis met 1-0.

Een dag later is het de beurt aan Internazionale, dat eerder deze week in Lissabon met 2-0 won van Benfica. In de halve finales lonkt een volledig Italiaanse tweestrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl