Declan Rice van West Ham United
NOS Voetbal

Premier League gaat gokbedrijven weren van voorkant wedstrijdshirts

Premier League-clubs hebben er collectief mee ingestemd om goksponsoring van de voorkant van de wedstrijdshirts van clubs te weren. Daarmee zijn ze de eerste sportcompetitie in het Verenigd Koninkrijk die vrijwillig een dergelijke maatregel neemt om reclame voor gokken te verminderen.

De aankondiging volgt op een uitgebreid overleg waarbij de Premier League, de clubs en het ministerie van Cultuur, Media en Sport betrokken waren. Het overleg was onderdeel van de lopende herziening door de regering van de huidige kansspelwetgeving.

Acht van de huidige twintig Premier League-clubs hebben namen van gokbedrijven op hun shirt staan. Zo heeft West Ham United prominent Betway op het wedstrijdshirt staan en speelt Newcastle United met Fun88 op de borst.

De nieuwe overeenkomst gaat aan het einde van seizoen 2025/2026 in.

Nederland legaal

In Nederland is de markt voor onlinekansspelen sinds 2021 gelegaliseerd. Vrijwel alle clubs uit de Eredivisie sloten sindsdien sponsorovereenkomsten met gokaanbieders. AZ, Fortuna Sittard en FC Volendam hebben een gokbedrijf als hoofdsponsor.

Minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) kondigde vorig jaar aan dat het voor online-gokbedrijven moeilijker wordt om reclame te maken voor hun kansspelen. Zo is er vanaf 2025 een verbod op shirtsponsoring en sponsoring op sportlocaties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl