NOS Sport

Spanjaard Rahm wint Masters en herovert eerste plek op wereldranglijst

De Spanjaard Jon Rahm heeft voor het eerst in zijn loopbaan de Masters gewonnen. De 28-jarige golfer sloot de laatste ronde op de Augusta National Golf Club in de Verenigde Staten zondag af met 69 slagen en kwam op een totaal van 276 slagen, twaalf onder par.

Daarmee bleef hij de Amerikanen Brooks Koepka en Phil Mickelson vier slagen voor en won hij zijn tweede majortoernooi na de zege van de US Open in 2021.

Rahm, die vanwege zijn forse gestalte van ruim 100 kilo vaak 'Rahmbo' wordt genoemd, begon als de nummer twee aan de laatste ronde van de Masters. Hij had na het voltooien van de derde ronde eerder op zondag twee slagen meer dan Koepka.

Wind en regen

Harde wind en hevige regen teisterden The Masters dit jaar. Vrijdag moest het spel worden stilgelegd nadat enkele bomen waren omgewaaid. Toeschouwers moesten vluchten om niet onder een vallende boom te belanden.

Paniek op de golfbaan: drie bomen vallen net naast publiek

Door tal van onderbrekingen waren de spelers er zaterdag niet in geslaagd de derde ronde af te maken. Dat gebeurde pas zondag. Koepka en Rahm moesten toen nog twaalf holes afwerken.

Rahm is de opvolger van Scottie Scheffler die de Masters vorig jaar voor het eerst in zijn carrière won. Hij neemt door zijn zege ook de eerste plek op de wereldranglijst over van de Amerikaan. In 2020 stond Rahm voor het eerst bovenaan de ranking. In totaal was hij 46 weken lang de beste golfer ter wereld.

Rahm in het bekende groene jasje dat de winnaar van de US Masters jaarlijks krijgt. Rechts zijn vader Edorta, links caddy Adam Hayes

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl