NOS NieuwsAangepast

'Gevaarlijke' rookwolken verduisteren Hamburg

Giftige rookwolken boven Hamburg

Inwoners van het centrum van Hamburg moeten ramen en deuren gesloten houden in verband met een grote brand in opslagloodsen in de wijk Rothenburgsort. De bandweer en de politie waarschuwden vanochtend voor 'extreem gevaar'.

De brandweer waarschuwt voor het gevaar van rookgassen en chemische stoffen in de lucht. De dikke rookwolken die bij de brand vrijkomen drijven over het centrum van de stad. "Het stadscentrum van Hamburg is volledig verduisterd", zei een woordvoerder van de Hamburgse brandweer vanochtend tegen persbureau DPA.

Inmiddels is het woord 'extreem' van de waarschuwing afgehaald. Volgens de autoriteiten zijn er tot nu toe geen verhoogde waarden gemeten in de lucht. Toch blijft de waarschuwing om het gebied te mijden en ramen en deuren gesloten te houden onverminderd van kracht.

Wat zich in de brandende loodsen bevindt is niet duidelijk. Volgens de brandweer zijn brandbare vloeistoffen gelekt uit containers op het terrein van een vrachtwagenstopplaats. Volgens de Duitse omroep NDR is het waterstofsulfide, een sterk geurend giftig gas.

De brand heeft ook gevolgen voor het openbaar vervoer. Verschillende treindiensten zijn stilgelegd of worden omgeleid en ook het metroverkeer in de omgeving ligt stil.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl