Scott McTominay viert de eerste treffer van United tegen Everton

Manchester United wint ook van Everton; Chelsea verliest ook onder Lampard

Manchester United heeft de tweede zege van de week geboekt in de Premier League. Drie dagen na de nipte zege op Brentford (1-0) werd Everton met 2-0 verslagen door de ploeg van trainer Erik ten Hag.

United, met Tyrell Malacia in de basis en Wout Weghorst op de bank, blijft ondanks de winst vierde in de Premier League. Concurrent Newcastle United, de club van verdediger Sven Botman, won met 2-1 bij Brentford en blijft de ploeg uit Manchester op doelsaldo voor.

Eenrichtingsverkeer

Marcus Rashford, Antony (paal) en Aaron Wan-Bissaka waren in het eenrichtingsverkeer dicht bij de 1-0 geweest, voordat Scott McTominay na een mooi passje van Jadon Sancho wel scoorde. Daarvoor kreeg Ellis Simms namens Everton een spaarzame kans, maar die verprutste hij.

United, dat in de eerste helft liefst 22 keer op doel schoot, was na rust minder dominant. Na een slippertje van Séamus Coleman, verdubbelde Anthony Martial eindelijk de marge.

Terugkeer Eriksen, Rashford valt uit

Christian Eriksen kwam ook nog binnen de lijnen, de Deen keerde na twee maanden terug van een blessure. Smetje op de zege van Manchester United was het uitvallen van Rashford. De steraanvaller leek last te hebben van zijn lies.

Chelsea ook met Lampard weer onderuit

Hij werd enkele dagen geleden als verlosser binnengehaald bij Chelsea. Oud-speler en -trainer Frank Lampard moet tot het einde van het seizoen als interim 'The Blues' omhoog helpen, maar in zijn eerste wedstrijd heeft hij nog niet voor een ommekeer kunnen zorgen.

Op bezoek bij Wolves verloor Chelsea met 1-0. Het is alweer de derde competitiewedstrijd op rij waarin Chelsea niet weet te scoren. Matheus Nunes werd matchwinner voor de thuisploeg door vlak na rust de bal met een schitterende volley binnen te knallen.

Met Lampard aan het roer leek Chelsea niet veel anders dan de voorbije weken onder Graham Potter, die vorige week werd ontslagen. Aanvallend stelde het weinig voor en de Londenaren produceerden maar een schot op doel in de eerste helft. Na rust ging het iets beter, maar was het de thuisploeg die scoorde.

Joao Felix krijgt instructies van Frank Lampard

Hakim Ziyech zat de laatste drie wedstrijden van Potter niet bij de wedstrijdselectie. Ook Lampard, die Ziyech in 2020 nog naar Stamford Bridge had gehaald, zette de Marokkaans international op de tribune. Naast hem zat oud-PSV'er Noni Madueke.

Woensdag staat voor Chelsea de cruciale wedstrijd in de kwartfinales van de Champions League tegen Real Madrid op het programma. Het prestigieuze Europese bekertoernooi winnen lijkt voor de Londenaren de enige manier om ook volgend seizoen van Champions League-voetbal verzekerd te zijn.

Een plek bij de eerste vier in Engeland is met een achterstand van zeventien punten zo goed als zeker uit zicht.

Southampton geen partij voor City

Manchester City hield de druk op koploper Arsenal. De nummer twee won met twee vingers in de neus in Southampton: 1-4. Arsenal wacht zondag het zware uitduel met Liverpool.

Bernardo Silva, Erling Haaland en Jack Grealish vieren een doelpunt van Manchester City

Southampton begon compact spelend, maar kon het toch niet droog houden. De eerste kansen waren aan Jack Grealish, Ilkay Gündogan en Erling Haaland niet besteed, maar vlak voor rust kopte de Noor raak op aangeven van kevin De Bruyne. Het was alweer de honderdste assist voor de Belg in de Premier League.

Southampton gaf na rust veel ruimte weg en Grealish en Haaland (halve omhaal) deden er hun voordeel mee. Sekou Mara deed nog iets terug voor de thuisploeg, maar Julián Álvarez bracht de marge vanaf elf meter weer op drie, waarna de hekkensluiter erger bespaard bleef.