NOS NieuwsAangepast

Video: nog een jongen doodgemarteld in Syrië

Een nieuwe video is opgedoken in Syrië waarin te zien is hoe een Syrische jongen van 15 zou zijn vermoord, na te zijn gemarteld. Thamer al-Sahri werd bijna zes weken geleden vermist en al die tijd wist niemand waar hij was. Op het filmpje wordt getoond hoe hij thuiskwam: overleden en gemarteld. Hij heeft onder meer kogelgaten in zijn benen en een van zijn benen is gebroken, net als zijn nek.

Volgens al-Jazeera was Thamer al-Sahri een vriend van de 13-jarige Hamza al-Khatib. Ook hij zou voor zijn dood zijn gemarteld. De twee gingen samen naar een demonstratie en werden toen gearresteerd. Hamza al-Khatib werd een symbool voor het verzet tegen het regime van president Bashar al-Assad. Al-Jazeera zegt dat ze niet zelf kunnen nagaan of de video echt is, omdat journalisten het land niet in kunnen.

Woensdag gingen honderden Syriërs voor de jongen de straat op.

Geen VN-resolutie Het nieuws komt naar buiten terwijl de Verenigde Naties nog altijd geen resolutie hebben aangenomen waarin het geweld in Syrië wordt veroordeeld. Frankrijk en Groot-Brittannie hebben daartoe gisteren voor de tweede keer een ontwerp-resolutie ingebracht, maar vooralsnog willen China en Rusland er niet aan.

Volgens de Britse ambassadeur kan het desondanks de komende dagen toch tot een stemming komen. In de resolutie wordt het geweld tegen demonstranten veroordeeld, maar er is geen mogelijkheid voor sancties of militaire interventie.

Rusland en China houden de resolutie tegen omdat ze vinden dat inmenging het strategische land zou destabiliseren. Rusland is al sinds lange tijd een bondgenoot van Syrië.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl