NOS Nieuws

Opnieuw doden door Israëlische luchtaanvallen op Syrië

Opnieuw zijn in Syrië doden gevallen bij Israëlische luchtaanvallen, meldt de Syrische staatstelevisie. De slachtoffers zouden twee burgers zijn die omkwamen bij aanvallen ten zuiden van de hoofdstad Damascus.

Israël heeft nog niet gereageerd op het nieuws, maar doet dat in dit soort gevallen vrijwel nooit. Het land voert in Syrië geregeld aanvallen uit op doelen die volgens Israël van milities zijn die worden gesteund door Iran.

Het was gisteravond de vierde keer in een paar dagen tijd dat Israël dergelijke aanvallen uitvoerde. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat in Groot-Brittannië is gevestigd, kwamen afgelopen weekend al vijf mensen om het leven. Dat zou zijn gegaan om officieren van de Iraanse Revolutionaire Garde. Iran dreigde Israël daarop met vergeldingsacties.

Raketten onderschept

Volgens de Syrische autoriteiten werden gisteravond meerdere Israëlische raketten onderschept door luchtafweergeschut. Andere raketten troffen wel doel. Behalve twee doden is er materiële schade, meldt de staats-tv.

Het Observatorium voor de Mensenrechten zegt dat de slachtoffers omkwamen in een glasfabriek in de buurt van Damascus. Ook de luchthaven van de hoofdstad en doelen in het zuiden van het land zouden zijn aangevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl