NOS Nieuws

Dodental door tornado's VS loopt verder op

Het dodental als gevolg van zeker 60 tornado's in de VS is opgelopen naar zeker 26. De doden vielen vrijdag en zaterdag in de staten Arkansas, Indiana, Alabama, Illinois, Mississippi en Tennessee. Tientallen mensen raakten gewond.

In de plaats Little Rock in Arkansas beschadigde één tornado 2600 gebouwen. In Tennessee vielen 7 doden. De inwoners kwamen om het leven toen ze na het schuilen voor de eerste tornado werden verrast door een tweede, meldt The Washington Post.

De Amerikaanse weerdienst had gewaarschuwd voor onweersbuien, hagel en tornado's. Blikseminslagen veroorzaakten in de staat Oklahoma weidebranden die zich door de harde wind snel verspreidden.

Het tornadoseizoen is volgens de Amerikaanse weerdienst hevig, maar niet uitzonderlijk. Op 4 april 1974 kostte een super outbreak van 148 tornado's 300 mensen het leven.

Tweede keer

Vorige week trok een verwoestende tornado door het dorp Rolling Fork in Mississippi. Daarbij kwamen 25 mensen om het leven. President Biden bezocht toen het rampgebied en zegde hulp toe.

Bekijk hier de beelden van de reeks tornado's in de VS:

Tornado's...

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl